ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Η Μαρουσιώτισσα ντέντεκτιβ Μαρίνα Παπαγιάννη είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τεράστιες επιτυχίες που έχει όλα αυτά τα χρόνια. Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Την απάτη που στήθηκε στο όνομα του Γιάννη Στουρνάρα
Τον γιατρό που ασελγούσε στην 4χρονη κόρη του;
Την καθηγήτρια που έκανε σεξ με τον ανήλικο μαθητή της;

Το θέμα των ημερών είναι η 35χρονη φιλόλογος που αποπλάνησε τον 13χρονο ανήλικο. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία τα ιδιαίτερα μαθήματα συνεχίζονταν σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής της Αττικής. Η Μαρίνα Παπαγιάννη είναι γνώστης της εξέλιξης της υπόθεσης και έχει ενημερωθεί πλήρως.

Επικοινωνήσαμε με τη Μαρίνα Παπαγιάννη και ζητήσαμε το σχόλιο της για την υπόθεση και μας απάντησε:

1) Τι είναι αυτό που οδηγεί τις μητέρες στο να απευθυνθούν σε σας;

Οι μητέρες οδηγούνται σε μένα από την αλλαγή συμπεριφοράς  των παιδιών τους. Το ανήλικο αγόρι της παλιάς μου υπόθεσης ήταν ανήσυχο, είχε έλλειψη συγκέντρωσης, έδειχνε ξαφνικό ενδιαφέρον για τα ρούχα του και τα άλλαζε καθημερινά, δεν επέστρεφε αμέσως στο σπίτι του μετά το σχολείο και το φροντιστήριο προβάλλοντας ψευδείς δικαιολογίες.

 

2)Πώς χειρίζεστε ευαίσθητες υποθέσεις σαν τη συγκεκριμένη;

Χρειάζεται πολύ λεπτός χειρισμός. Από την πλευρά μου όλα γίνονται πολύ διακριτικά. Προστατεύεται ο ανήλικος, δεν ενημερώνεται έως το τέλος των διαδικασιών. Συμβουλεύω τους γονείς  να επικαλεστούν ότι τυχαία ενημερώθηκαν για την ανάρμοστη σχέση, ώστε να μη στραφεί το παιδί εναντίον τους και κλονιστεί η μεταξύ τους εμπιστοσύνη. Στη συνέχεια τους παροτρύνω να απευθυνθούν στον εισαγγελέα ανηλίκων. Αυτονόητη ήταν η διακοπή οποιασδήποτε επικοινωνίας με την καθηγήτρια. Θεωρώ ότι όλη η οικογένεια πρέπει να απευθύνεται σε ειδικό ψυχολόγο, για τη διαχείριση του ζητήματος και τη προσέγγιση του ανηλίκου.

 

3) Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ιδιαίτερη αφού γυναίκα αποπλανά ανήλικο αγόρι και όχι το αντίθετο που είναι το σύνηθες. Θεωρείτε ότι έχουμε να κάνουμε με παιδεραστία ή με ανάρμοστο έρωτα;

Τέτοιες περιπτώσεις συνιστούν πάντα αποπλάνηση ανηλίκου, μέχρι και το 15ο έτος της ηλικίας. Στην προκειμένη περίπτωση ο νόμος είναι ιδιαιτέρως αυστηρός, όσον αφορά τις ποινές.  Η ιδιότητα δε , της καθηγήτριας που θεωρείται λειτουργός, συνιστά επιβαρυντικό παράγοντα. Οι γονείς, της εμπιστεύτηκαν το παιδί τους και εκείνη το οδήγησε σε ανεπίτρεπτα μονοπάτια.

4) Σε τι κατάσταση είναι τα παιδιά και το οικογενειακό περιβάλλον μετά από τέτοια γεγονότα;

Ο κάθε ανήλικος σε αυτή τη θέση είναι διχασμένος. Από τη μία νιώθει απογοήτευση, διότι έχασε τη γυναίκα που του έδωσε σεξουαλική ταυτότητα και τον έκανε κοινωνό στις απολαύσεις των ερωτικών πράξεων, παίζοντας με τα αθώα του αισθήματα, από την άλλη αισθάνεται οργή για τους γονείς του, που κατήγγειλαν την ερωτική του σύντροφο.

 

5)Πώς συμβουλεύετε τους γονείς να αντιδρούν σε ανάλογες περιπτώσεις και κυρίως τι προτείνετε για την πρόληψή τους;

Η συμβουλή μου απέναντι στους γονείς είναι : Να παρατηρούν, να αφουγκράζονται και να ενημερώνουν τα παιδιά τους για όλους τους κινδύνους .Να κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους, ώστε να λαμβάνουν τον σεβασμό των παιδιών τους κι όχι τον φόβο τους. Να ελέγχουν διακριτικά τις επαφές τους. Να μην τα αφήνουν με ξένα άτομα, χωρίς επίβλεψη σε κλειστούς χώρους.

Η ντετεκτιβ Μ.Παπαγιάννη μιλάει για τις αποπλανήσεις ανηλίκων στο Μαρούσι24